KONYA / EREĞLİ - Ereğli Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ereğli Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hacı Mustafa Mahallesi Şehit Sait Ertürk Caddesi No62/B Ereğli/KONYA
Vizyon
Öğrencilerimizi akademik ve sosyal yönden, çağdaş ve ulusal değerler doğrultusunda yetiştirerek, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer almak ve uluslar arası düzeyde adımızı duyurmaktır. Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi yüksek tutan, sürekli değişen ve gelişen bir kurum olabilmektir. Dünya standartlarını yakalama yolunda demokratik, laik, çağdaş bireyler yetiştirebilmek , bölgemizde örnek ve lider bir okul olabilmektir.
Misyon
Okulumuzda öğrencilerimize, çalışanlarımıza, velilerimize çevredeki endüstriyel kuruluşlara hizmet veriyoruz.Bu hizmetlerin amacı; Bilgi çağında bilginin önemini kavrayıp bunu kullanabilen, kendine güvenen, ne istediğini bilen,kişilikli,baskalarinin fikirlerine de değer veren,okulu ve öğrenmeyi önemseyen,moral ve ahlaki değerlere sahip çıkan,yeteneklerinin farkında olan, çevresiyle iyi iletişim kurabilen,mantıklı düşünen,estetige önem veren,teknolojinin insanlığa hizmet veren bir araç olduğunun bilincinde olan bireyler yetiştirerek ülkemizin ihtiyacı olan iyi yetişmiş teknik elemanlar mezun etmektir.
Öğretim Şekli :TAMGÜN-TAM YIL
08:00/16.35
Toplu Taşıma 9 nolu hat 13 nolu hat
İlçe Merkezi
Merkezde
Tubitak 4006 ve Etwining Çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
2010 yılında Öğretmenler için Erasmus Projesi düzenlenmiştir